Vélemények

   Úszókapu   Tinnye
 
 
"Az ExxZuu csapatával a 2022-ben ismerkedtünk meg, és túlzás nélkül állíthatom, hogy - a vállalásuknak megfelelően, - profi munkát végeztek. 5m-es úszókaput kértünk a telkünk specifikusságának megfelelően ahová telepíteni kellett. Részünkről nem voltak különleges igények a vázra kerülő borítást tekintve, de az egyeztetéseink során ezt is jól körül tudtuk írni, ahogyan a több fontos paramétert (nyitásirány, távolságok az indító és fogadóoldal között, stb.), anélkül, hogy emiatt személyesen találkoznunk kellett volna. A településen, ahová került, elég szeles az időjárás, így nem lett volna célszerű túlságosan beborított kapu, így 3D-s táblás-kerítés borítást kapott zöld színben, ami egy az egyben ugyanaz a RAL szín mint a máshol vásárolt táblás kerítés többi része, így abszolút nem üt el. Nagyon szépen lett lefújva, teljes mértékben meg vagyunk elégedve.
Az automatika nem volt az elsődleges igények között, de az egyeztetések során arra jutottunk, hogy élve a lehetőséggel, kérjük a motort is a kapuhoz, de egyáltalán nem bántuk meg. 
Összességében mind az egyeztetések, mind a kivitelezés és a csapat baráti hozzáállása részünkről teljes megelégedést jelent. Ha ez olyan kivitelezési munka lenne mint a burkolás vagy festés, akkor biztosan újra őket kérnénk meg :)
 

Köszönjük ExxZuu! (Feri és Anita)"
 
_______________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
          screenshot.jpg
 
hi
 
egész jól sikerült 
Astra 1N.... 
(GIbertini 100, Inverto Black ULtra ,amiko 3800 motor-Székesfehérvár környéke )

 Tisztelt ExxZuu Kft!

 

 

Ma végre megérkezett a hegesztőgép!Ki lett próbálva a vártnál jobb és szebb munkát lehet vele végezni,köszönöm a segítségüket, meg vagyok vele elégedve maximálisan!

A kofferrel kapcsolatban ha tudnak valamit akkor kérem jelezzenek!

 

Üdv Faragó Károly!

 
 
 575x422px_FocusTIG160DCHP.jpg
 
 
 

 
Pirospont teszt.

Kíváncsiságtól vezérelve vágtam bele ebbe a projektbe.
Túl sok reményt nem fűztem egy 60-as antennához, ismerve az eddig próbált hasonló méretű antennák teljesítményeit, melyek a készletemen vannak. De mi már csak ilyenek vagyunk, hajt a kíváncsiság.
Egy kicsit várni kellett a felszerelésével, mivel az időjárás közbeszólt.
De tapasztalatom szerint megérte a várakozást, hiszen várakozásaim felett teljesített a kis piros.
Kelet 85 fok és Nyugat 45 fok tartományban teszteltem. E két szélső holdat is sikeresen és stabilan vette.
Az antenna állandó vételt biztosít a következő holdakon az én vételi helyemen:
Kelet: 4,8 ; 7 ; 9 ; 10 ; 13 ; 16 ; 19 ; 21,5 ; 23,5 ; 26 ; 28,5 ; 31,5 ; 36 ; 39 ; 42 ; 45 ;
53 ; 57 ; 60 ; 68,5 ; 75

Nyugat: 1 ; 4 ; 5 ; 8 ; 11 ; 12,5 ; 15 ; 22 ; 24,5 ; 30 ; 34,5 ; 37,5 ; 45

Természetesen a holdakról nem mindegyik transzponder vehető.
Ugyan azokat az eredményeket produkálta, mint a 70-es Digis tükör.

Összességében a maga kategóriájában nagyon jó tükörnek bizonyult.
Nagyon jó dolog, hogy a fejtartó két oldalsó merevítővel van biztosítva, így szinte meg sem rezdül a széllökések miatt, ez pedig sokat számít a jel stabilításánál.
Az antennához felszerelt Inverto Black ULTRA Single fej is jó választásnak bizonyult.
A motor Optibox(Opticum,Amiko) DM3800 forgatómotor mellyel szerelve lett kiválóan működik.
A műholdak Usals módszerrel lettek beállítva, csak pár esetben kellett diseqc móddal utána állitani. Ez is bizonyítja, hogy a szerelők jó munkát végeztek, az antennát tökéletesen pályára állították.
A szerelőkről csak a legjobbakat tudom elmondani. A megbeszélt időre pontosan érkeztek, telefonon tartották a kapcsolatot. A szerszám ellátottságuk tökéletes. Szinte mindennel rendelkeznek ami a műholdas szereléshez kell, az elektromos, akkus kézi szerszámoktól kezdve a beállító műszerig. Közvetlenek, precízek, és tisztán dolgoznak, még a levágott kábel szigetelés darabokat is összeszedték és magukkal vitték.
Részemről örülök, hogy megismerhettem őket, és nyugodt szívvel ajánlom másoknak is, hogy forduljanak hozzájuk bizalommal.

A továbbiakban is sikeres és eredményes munkát kívánok a Kft részére.

Horváth János Szolnok
P3050231.JPG
 
 

 Piros pont” akció


Az év végén az általam folyamatosan követet szakmai fórumon érdekes akcióra leltem, ami éppen egybeesett azzal a szándékommal amit már korábban tervbe vettem. Szerettem volna egy rugalmasan használható kis antennát ami az elérhető holdakat stabilan hozza és csendes működésével nem zavarja az éjszaka nyugalmát.   A meglévő „tányérok” vagy kialakításuk miatt hangosak voltak vagy csak korlátolt számú holdat tudtak kezelni.

Az akciós termék nemcsak marketing szempontból jól kiválasztott színével ,hanem tudásával sem okozott csalódást.  Nagy tükrök stabilitását és tudását hozta a jól megválasztott komponenseknek hála.

  Forgatás közben is jól követhető a jelváltozás hála a merevítő pálcáknak.  Összehasonlítva egy nagyobb parabolával a tapasztalataim alapján kevés kivételtől eltekintve minden nézhető hold és csatorna vehető volt. Átlagban 15%-al kisebb volt a jel erőssége a 100-as mérethez viszonyítva de ez a minőségben nem mindig jelentkezett különbségként.   Az erős holdakat 100%-ban hozta biztosítva a tőle elvárható időjárás tartalékot ezzel .A saját pozíciómon kelet 96,5-től nyugat 30 fokig foghatok  voltak a nálunk elérhető transzponderek.  Az antennát nagyon pontosan sikerült beállítani mivel a szélső pozíciókban addig más tükrökkel nem vehető adások is megjelentek.

Több fajta beltérivel kipróbáltam a működését mindegyikkel jól működött az  GotoX beállítással.

A jól megválasztott LNB fej a szakmai körökben legelismertebb, így ami ezzel a mérettel megfogható az látható formába varázsolja. A forgatómotor szintén tökéletesen illik a képbe az ár/érték arányt figyelembe véve. Csendesen működik , így hozza az elvárásokat.

 Nem csalódtam, megérte a kicsit hosszúra nyúlt várakozás ellenére ami a kemény időjárás miatt adódott. A tavaszi viharos időket is szerencsésen viselte előnyös mérete miatt meg se kottyant neki.

 
Külön piros pontot érdemel a szerelők lelkiismeretes és mindenre odafigyelő munkája illetve a mozgó webshop ami a közben szükségesé váló egyéni igényemet is ki tudta elégíteni.

Ha Magyarországon mindenki így végezné a munkáját akkor , inkább nem ragozom ,csak ajánlani tudom bárkinek Őket.  Remélem nem az utolsó alkalom volt hogy találkoztunk és esetleges újabb figyelemreméltó akcióval örvendeztetnek meg a viszont látás érdekében  ,nem csak engem.

 


Köszönöm a szerelők profi munkáját és a „háttér” munkások mindenre odafigyelő szakszerű szervezését, tovább sok sikert.

 

Németh Tamás  , Debrecen

P3010207.JPG

 


 Kettő éve szerelt (gibertini100 tükör,optibox dm3800 forgató) tökéletesen íven !!! E 90'--W 37.5ig csak ,tetősík akadály[nincs is értelme tovább].Köszönöm a felelősségteljes fáradságos [tetőtér+nagy tető]munkát! Egy "amatőr" műholdazó.
 
Kép 002.jpg
 
 
 
 

 
 
 
Piros Pont / Red Dot / teszt
 
Exx Zuu Kft tavaly hirdette meg a tesztelési lehetőséget. Azonnal jelentkeztem, mivel 'régi vesszőparipám' a minél kisebb paraboloid-tükörrel való vétel lehetősége. Az installáció a tél végi mostoha időjárás miatt csúszott, és mire a cég érkezett volna szerelni, addig a foglalkozásomból kifolyólag ( tavaszi mg.-i munkák ) már nekem nem 'jött össze' az időpont...
Ami késik, múlik, ám fenti cég szavatartására jellemző, hogy amikor idén rákérdeztem, azonnal igent mondtak, és így márciusban a rendszer felállításra került.
 
Az előzmények: már korábban nekem is feltűnt, hogy a 'Bozsér-ék 60-asa' egy igen méretpontos antenna, kiváló nyereséggel bír a kategóriájában (nem véletlen, hogy 'hárombetűs' DTH szolgáltatónk a korai Philips korszakot követően ezzel a tükörrel szerelte / szereli külső téri egységeit ).
Az LNBF, az Inverto cég Black Ultra Single tipusa, mely 'műholdas' berkekben egyértelműen etalon-nak számít.
A forgató-motor egy korszerű, fém fogaskerekes, automatikus utánszabályozású, akár 140-es antennát is hordozni tudó masszív példány.
 
Látható, hogy a komponensek kiválasztása igen gondosan történt, sőt az antenna fokozott mechanikai stabilitását ( oldalmerevítő pálcák ) saját tapasztalatok alapján egyedi kivitelben az ExxZuu Kft frappánsan megoldotta.
 
A munkáról: a forgatós antenna installálása igen gondosan, körültekintően történt, a zord időjárás ellenére a bejárt Clark-ív minden szakaszán aprólékosan, műszeresen optimalizálta a szerelő a beállításokat.
 
Vételi határok: az árboc helyzete és a környezet által adott 'kilátás' -nak megfelelően a felállított antenna a keleti 70,5 - a nyugati 30,0 fok között dolgozik, ezeken túl terep-akadályok gátolják a további vétel lehetőségét.
 
Az első meglepetés: a rendszer által szolgáltatott jelszint körülbelül ugyanolyan, mint az egy méret-lépcsővel nagyobb ( 78-as, meglévő forgatós ) antennámon mért érték !
A második meglepetés: a Nilesat locking, amely ugyan nem alkalmas TV nézésre ebből a pozícióból, de egy ekkora antennával szép eredmény.
 
A kis fürge antenna a vételi tartományba eső szokásos műsorszóró tp-ekhez elegendő, még némi tartaléka is van. A keskenyebb sávú, kisebb teljesítményű feed-ekhez azért ez a méret már kicsi.
 
Véleményem szerint a piros pont a legjobb megoldás , abban az esetben, ha limitált a tér, sokkal jobb, mint a multifeed egyéni vétel esetén.
 
Az antenna mechanikailag stabil, a kis felülete miatt viharálló, a motor gyakorlatilag 'örökéletű" ebben a kiépítésben,
 
Fenti tulajdonságai és növekvő elterjedése miatt etalon lehet a további amatőr tesztekben.
 
Végül köszönetet mondok a lehetőségért, hogy tesztelhettem a kis 'piros'-t, és jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek az Exx Zuu céget, mely termékeivel, hozzáállásával, emberi és szakmai kvalitásával méltó a bizalomra.
 
Hertai Gyula, Kismaros
P1010145.JPG
 
 
 

 
 Minek is kellett nekem tányéros tévé?
Eredetileg nem azért, amiért most kellene...
Történt Január elején, hogy az ünnepek alatt beetetési célzattal szabadon nézhető mozicsatornákat megszeretve úgy döntöttem, hogy a HBO HD-t szívesen nézném fizetős verzióban is. Fel is hívtam kedvenc kábelszolgáltatóm ügyfélszolgálatát, hogy intézzem a dolgot. Jól elbeszélgettem a hölggyel, aki egy hónapon (!) belül visszahívást ígért. Az egy hónap el is telt mire megkerestek. Sajnálkozva közölték, hogy a HBO HD bekapcsolása nem lehetséges önmagában, csak a többi mozicsatornával együtt hiába van külön ára az árlistában. Decemberben még lehetett volna a HD csomag mellé, amire előfizetek, de sajnos Januárban ez már nem opció. Az persze nem jelentett nekik lelkiismereti válságot, hogy a HD programcsatorna tartalmát megváltoztassák, kiszedve belőle azt a két csatornát, amiért tulajdonképpen érdemes volt rá előfizetni.
Az egész történet folyamán olyan hangvételt tapasztaltam, hogy úgy döntöttem, hogy a jövőben a lehető legkisebbre veszem velük a barátságot. Épp csak azt nem mondták, (illetve utaltak rá azért) hogy ha más szolgáltató kábelét is látom az oszlopon, akkor menjek oda nyugodtan.
Ekkor néhány egyéb verziót kizárva kezdtem a műholdas tévézés felé nézelődni, amiről kábé annyi fogalmam volt, hogy azok az analóg vevők, amikkel tíz éve néztük az Astrát már nem működnek...
A neten turkálva ezügyben az ember egyre elveszettebnek érzi magát. Az olvasottak alapján antennát beállítani mindenki tud, de végül mindenhol csak probléma probléma hátán. Sok alkatrész nem hajlandó együttműködni, bár mindegyik hibátlan. Beázik, nem kapcsol, nem forgat...
Van egy kis műszki vénám, de úgy döntöttem, hogy ez esetben nem legózok. Inkább hívok egy ismerős által ajánlott szakit, akit ha probléma van szépen felhívok és elhárítja. Így kerültem kapcsolatba Exxzuuékkal. Rövid telefonos megbeszélés után már látszott a fény az alagút végén.
Rájöttem, hogy nem szeretnék antennaforgatót. Két okból. Az egyik az, hogy több tévé is van a házban, ezért egy fix antenna mindenképp kell majd, hogy mindenhol lehessen majd tévézni. A másik ok az volt, hogy a tizenpárezer forintos forgatóból levesszük az áfát, a kereskedelmi lánc hasznát, a szállítási díjakat, akkor gyanítható, hogy a maradékból nem lehet egy olyan elektromechanikus szerkezetet gyártani, ami ellenálva az idő vasfogának és a természeti erőknek sok éven keresztül megbízhatóan működik. Márpedig én nem mászkálok a tetőre forgatót bizergálni az biztos...
Itt én szabad kezet adtam a mesternek. Szereljen fel egy olyan rendszert, ami belátható időn belül megbízhatóan működik. Jó minőségű alkatrészekből épül fel és az sem baj, ha valamennyire passzol színben a szürke tetőhöz. Így került felszerelésre a Visiosat Multifocus antenna Inverto Black Ultra fejekkel.
Kábé négy hónap üzemelés után azt kell mondanom, hogy jó választás volt. Azóta volt vihar, orkán erejű széllel, ami alatt folyamatosan lehetett tévézni. Felhőszakadás, ahol csak pillanatokra ment el a kép, amikor a legdurvábban zuhogott. Jól érezhetően jelentős tartalékokkal rendelkezik a rendszer bármilyen időjárás esetére.
Egy eltévelyedésem azért volt. Netes tapasztalatok alapján egy kínai DM800SE klón beltérivel kezdtem. Úgy gondoltam, hogy itt tudok spórolni egy kis pénzt. Nem mondom, hogy hiba volt, de egy komolyan rendszerhez nem a legjobb választás. Működik-működik, de azért messze nem olyan, mint a később beszerzett VU+ Solo2.
Igaz nem is egy árkategória, de a VU bőven megéri az ártöbbletet. Az Enigma2-es felület ugyanaz. A képére sem mondom, hogy óriási különbség lenne közte, de...A VU-n gyorsabban, olajozattaban történik minden. Itt nincsenek zöldképernyős újraindulások, tunergyengélkedések. Sokkal megbízhatóbb érzetet kelt. Ami nekem még nagyon fontos, az az az egység, amin keresztül az ember össze van kötve a beltérivel. A távirányító... Az a VU sorozatnál egy nagyon jól átgondolt, ergonómikus, minőségi darab. Jól eltalált gombokkal, nyomásponttal. Nem kell mesterlövésznek lenni, nagyjából bármilyen helyzetben üzembiztosan tudja kapcsolni a beltérit.
A két tuner már csak hab a tortán...
Nehéz valamiről véleményt írni, ha negatívumokról nem tudok beszámolni, de most ez a helyzet. Ez egyszerűen csak jó.
Néhány szó a szakikról is....
A megbeszélt időre jöttek, a lehetőségekhez képest gyorsan végeztek és vigyáztak a ház állagára. Nem kellett utánuk takarítani, vagy a fűből csikket szedni.
Otthon vagyok annyira a rögzítéstechnikában, hogy tudjam: ahogy és a amit felraktak, azt nincs az a vihar, ami lecibálja onnan.
Muszáj valamit még megemlítenem... Nagyon jól működne ez az egész, ha a fejekről nem futnának le szépen rendezetten a koaxok, vagy a kábelek nem mennének egymás mellett szép párhuzamosan, de úgy mennek. Az egész munkájukat, hozzáállásukat egy olyan szakmai igényesség jellemzi, ami ugyan tanulható, de ritka.
Ja, persze... mondjuk könnyű annak, aki szereti amit csinál és a szakmája a hobbija.:)
Köszönöm!
 
P1010212.JPG
 
 
 
VÉLEMÉNY KÜLDÉSE.                         

ExxZuu Kft.
Copyright © 2023
ExxZuu Kft.
Online fizetés:
06-20/851-4883

Telefonhívásod minden
munkanap 10-18 között várjuk.
Készítette: